Doma pečené kuře jako grilované

Pečené kuře

Dneska si představíme 2 nejlepší recepty na pečené kuře doma. Uvidíte, že kuře bude chutnat jako koupené grilované.

Kuře na soli
V troubě můžete upéct kuře takzvaně na soli. Na suchý pekáček vysypte asi kilo soli tak, aby bylo pokryté dno. Na sůl položte omyté a okořeněné kuře – už nesolte. Po upečení můžete sůl vysušit a znovu použít.

Kuře na talíři
Na talíř který může přijít do trouby položte omyté, osušené a osolené kuře. Na kuře dejte větší ořech másla. Bez podlévání vodou dejte do trouby jen tak na sucho. Pečte pozvolna. Během několika minut se máslo rozpustí a kuře začne pouštět šťávu. Tímto výpekem kuře v pravidelných intervalech během pečení polévejte. Doba pečení je jako obvykle.

Líbí se vám článek?
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin