Grilované kukuřičné klasy recept

Grilovaná kukuřice recept

Z dozlatova vyzrálého klasu kukuřice vykouzlíte snadno na grilu velkou dobrotu kterou si zamilujete.

Grilovaná kukuřice v alobalu
Z kukuřice odstraníme listy, očistíme, přidáme snítku petržele, kopru a zabalíme do alobalu. Obal nesmí být příliš těsný. Vložíme na gril a necháme 25 až 30 minut rožnit za občasného otáčení. Horkou kukuřici osolíme, potřeme čerstvým máslem a podáváme.

Grilovaná neloupaná kukuřice
Kukuřičné klasy můžeme rožnit i bez hliníkové fólie. Vkládáme je na gril i s vrchními listy. Za občasného otáčení zhruba po půl hodině kukuřice z grilu opatrně vyjmeme a zuhelnatělé listy odlomíme. Kukuřice po očištění osolíme a potřeme čerstvým máslem.

Líbí se vám článek?
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin