Kombucha – informace, vliv na zdraví, skladování, příprava

Kombucha

Číňané znali kombuchu už před více než 2000 lety a považovali ji dokonce za dárkyni života.

Kombucha a vliv na zdraví.
Kombucha pomáhá při trávení, preventivně působí proti rakovině, ničí škodlivé střevní bakterie, příznivě působí na ledviny a žaludek. Dokonce přispívá i ke štíhlé linii.

Co je houba kombucha?
Vlastní houba kombucha je asi 5 mm silná, elastická, lesknoucí se membrána, barvy slonové kosti bílé až bílé průhledné. Je tvořena houbovým pletivem a bakteriemi.

Aby jsi houbě dařilo, potřebuje klid, čerstvý vzduch a teplotu mezi 18 až 26 stupňů Celsia. V místnosti kde zraje kombucha, se nesmí kouřit. Kombucha nesnáší nikotin ani plíseň.

Jak se kombucha skladuje?
Asi po 8 až 10 dnech se kombucha vyjme a tekutina přecedí přes husté sítko. Naplní se do lahví a skladuje se v lednici nebo v chladné místnosti.

Líbí se vám článek?
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin